HUISKANTINE

Het leven is al duur genoeg

Sinds 28 februari 2018 is de nieuwe club De Huiskantine aan de Slepersvest 1 in Rotterdam geopend. ,,We richten ons vooral op jongeren vanaf 20 jaar en op het begin van de avond”, vertelt eigenaar Hennie.

De Huiskantine opent elke uitgaansavond rond 20.00 uur de deuren. ,,Wat wij zelf merkte was dat veel mensen die wij kennen de prijzen in het Rotterdamse uitgaansleven te hoog vinden. Daarom wordt vaak eerder bij vrienden af gesproken om alvast ‘voor te drinken’. Laat op de avond gaan die mensen dan pas, met al wat drankjes op, naar een club.”

Huiskantine is een antwoord hierop. ,,Door scherp te zijn op de drankinkoop kunnen we voor zo’n 1,50 euro een biertje of wijntje aanbieden. En voor 3,00 euro verkopen we mix drankjes. ,,Het studentenleven is al duur genoeg”,

We beginnen eerder, en zijn ook eerder klaar dan andere clubs, we moeten standaard om 2.00 uur sluiten. Ideaal voor wie wat eerder thuis wil zijn, of daarna nog door wil.”

De Huiskantine zit bij de Oude Haven vlakbij station Blaak. ,,Qua muziek richten we ons op dj’s die hippe combinaties draaien tussen (new)Disco, House(Classics), tech-house en de lekkerste singeltjes. Tussendoor kan je ook hits uit de 90’s, 00’s of megaknallers uit het R&Bof HipHop segment  verwachten. Iedereen is welkom.